PKN
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
 
Kindernevendienst Kindernevendienst

ADVENT 2016: Martinuscourant

   nummer 1
nummer 2
 

De 40 dagen tijd:

Het thema van de 40-dagentijd (de tijd naar Pasen), is dit jaar: 'Wat een tijd'.. Het is een tijd waarin van alles gebeurt en waarin we vooral stil staan bij de laatste dagen van Jezus. Wie ontmoette hij toen, wat betekende dit voor hem, wie nam de tijd, wie wachtte op het juiste moment, wie was misschien te laat etc... Allemaal vragen waar we iets over zien, horen, over na gaan denken en in de kindernevendienst actief mee aan de slag gaan!

Pasen: Tijd om op te staan! 

Dit jaar starten we de paasdienst (16 april) met een ontbijt voor de kinderen om 9.15 uur, vergeet je niet aan te melden daarvoor (via
De kerkdienst start voor de volwassenen om 9.30 uur, de kinderen komen er om 10.00 bij en een aantal kinderen voert een 'minimusical' op. En daarna wacht er een verrassing in de Overtuin en is er koffie op het kerkplein. 
 
Vind jij het leuk om een keer te helpen in de kerk? Er is vanaf nu elke zondag een 'kind van dienst', dus als jij dat ook een keer wil doen, laat het weten via

Ps: Vergeet niet dat we bij de kindernevendienst aan het sparen zijn voor de Shelterboxen!

-----------

Informatie
Elke zondagmorgen is er in de Eekschuur kindernevendienst voor de kinderen van de basisschool. De kinderen zijn eerst om 10.00 uur in de Martinuskerk en na ongeveer 15 minuten gaan de kinderen met de leiding naar de Eekschuur. Daar gaan we in twee groepen uiteen:
1.   de jongste groep (kinderen van groep 1 t/m 5 van de basisschool)
2.   de oudste groep (kinderen van groep 6 t/m 8 van de basisschool)

Tijdens de kindernevendienst luisteren de kinderen naar het Bijbelverhaal en daarna gaan we met de verwerking aan de slag in de vorm van een gesprek, spelletje of iets knutselen. Wij werken met de methode Kind op Zondag en volgen hiermee ook het bijbelrooster in de kerk. Voor het einde van de kerkdienst komen de kinderen van de kindernevendienst en kinderoppas weer terug in de kerk.
De kinderen worden wekelijks vooraf alvast per e-mail en via deze pagina op de website geïnformeerd over wat we gaan doen in de kindernevendienst.

Verder helpt de kindernevendienst bij het organiseren van de oogstdienst, de diensten tijdens Advent en Kerst, de 40-dagentijd en de Paasdienst, Doopgedachtenisdienst en voor de kinderen van groep 8 die de basisschool gaan verlaten voor de zomervakantie een feestelijke overstapdienst naar KIC (Kids in Church).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein Wiegman, tel 512054 (e-mail:.

 

 
 
Direct naar:
 
NIEUW
> Activiteiten 2017-2018
(programma BG&O)


OVERIG
Rooster kerkdiensten 

> Kindernevendienst
> Interne vacatures
> Antependia


Onze kerkdiensten live / on demand:
kerkdienstgemist.nl of via de app
(tips voor gebruik)


ADRES MARTINUSKERK 
Kerkplein 1
7231 AE Warnsveld

Kostertelefoon: 06-23530083

ANBI-gegevens: gemeente / diaconie

 
KerkZIN
Het gezamenlijke kerkblad van de P.G. Warnsveld/Leesten, P.G. Zutphen en de Evangelisch-Lutherse Gemeente Zutphen
 
- oktober 2017 (pdf)
- september 2017 (pdf)

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.