PKN
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
 
Welkom op onze website Welkom op onze website

Van harte welkom op de website van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten!

De Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten is ontstaan uit een fusie van de Hervormde Gemeente Warnsveld en de Gereformeerde Kerk Warnsveld/Leesten. De kerkgemeenschap telt ca. 1950 leden in het dorp Warnsveld en de wijk Leesten. Er zijn honderden vrijwilligers actief in onze gemeente; een levendige kerkgemeenschap met leden, die op heel verschillende wijzen betrokken zijn. De kerkgemeenschap wil in het spoor van Jezus en de Bijbel een plek zijn van spiritualiteit, bezinning op de vragen van leven en samenleven, en aandacht voor en ontmoeting van mensen. Ze hoopt dat er van haar een stimulans uit gaat voor het vinden van geluk en voor meer kwaliteit in de relaties van mensen.

U bent niet alleen hier welkom, maar natuurlijk ook in onze  kerkdiensten  en  activiteiten  in of rond de eeuwenoude Martinuskerk,  gelegen aan het kerkplein in Warnsveld (gem. Zutphen). 


Misschien heeft u het al gezien maar wellicht ook niet, gewoonweg omdat u niet buiten de deur komt. Aan de kerk hangt sinds april een banier en hangt ook een vlag bij de Eekschuur van de Protestantse Kerk Nederland, met hierop de tekst "houd moed  heb lief".


 
Beste gemeenteleden,

Vanaf 5 juli zijn onze kerkdiensten weer (beperkt) toegankelijk. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk. In de brief bij Kerkzin sept. over het gebruikersplan Martinuskerk COVID-19 staat hoe dat werkt.

Per mail: reserveren@pknwarnsveld.nl of telefoon:06 82 83 31 03. Let op: dit geldt dus iedere week opnieuw.
In het  kerkdienstrooster kunt u zien welke predikant voor zal gaan. De kerkdiensten zijn ook via internet te volgen zijn op de gebruikelijke tijd van 10.00 uur. Klik hier: kerkdienstgemist.nl .
  • ok de Givt button staat vermeld tijdens de dienst op kerkdienstgemist.nl. Deze button verschijnt vanzelf tijdens de dienst boven de klok van ieders computer. Zie tekstvak hieronder.
  • Het is ook mogelijk rechtstreeks naar kerkdienstgemist.nl te gaan, bijv. als onze website door drukte niet bereikbaar is  www.kerkdienstgemist.nl/stations/1486. Op een ander moment kan natuurlijk ook.

Presentatie gemeentevergadering
Omdat de gemeente vergadering na de dienst van 8 november niet door is gegaan kon u de presentatie opvragen en daarop reageren. Het moment van reageren mag dan voorbij zijn het blijft natuurlijk altijd mogelijk om de presentatie alsnog op te vragen. Dit kan door een mailtje te sturen aan elmabusz@gmail.com
zondag 22 november

Een kaarsje aansteken voor een overleden geliefde in de kerk op zondagmiddag 22 november.

Dit jaar is er behalve voor de nabestaanden van de overleden gemeenteleden, helaas geen plek in de kerk voor anderen tijdens de gedachtenisdienst zondag 22 november.
Daarom hebben we besloten om de Martinuskerk zondag 22 november van 12.00 tot 16.00 uur open te stellen voor ieder die een lichtje wil ontsteken.
De predikanten zullen bij toerbeurt aanwezig zijn en er zal muziek klinken. Er wordt voor gezorgd dat alles ordelijk verloopt.
Opgave is niet nodig, wees welkom!


Tijdens de startdienst, 13 september, zijn foto's gemaakt.

Meer foto's zijn te zien in Fotoalbum (linkerkolom)


 
Het stiltecentrum zal dagelijks langer open zijn, namelijk  op maandag tot en met zaterdag van 10.00 -16.00 uur en op zondag van 11.00-16.00 uur.

Het is altijd mogelijk om contact op te nemen met een van onze predikanten voor pastorale ondersteuning.

Laten we naar elkaar omzien en hulp bieden waar nodig.

Namens de kerkenraad
Corien Ruijsink
Scriba PG Warnsveld/Leesten


 Vanwege de coronacrisis lopen ook voor de kerk de kosten op, terwijl inkomsten, zoals de zondagse collecten, maar ook de inkomsten van derden die gebruik maken van het kerkgebouw of de eekschuur per direct wegvallen.  Via de applicatie Givt (te downloaden via www.givtapp.net of zoek “Givt” in de apple store of google play store) kunt u de kerk financieel blijven steunen.
Op
https://www.givtapp.net/nieuws/#Geven-met-Givt-op-afstand is een duidelijk instructiefilm te zien hoe het installeren werkt van Givt welke dan ook gelijk toepasbaar is.
Eveneens willen we u ook attenderen op de optie “collecte toevoegen”. U voegt dan de 2e collecte toe zodat u, naast een gift aan de diaconie (1e collecte) ook, zoals gebruikelijk, een donatie aan de kerk (2e collecte) doet.

Alvast bedankt

De laatste nieuwtjes zijn hieronder te vinden, in het menu ACTUEEL, of aan de rechterkant van de homepagina. In de rechterkolom vindt u tevens KerkZIN; ons gezamenlijke kerkblad. 

De belangrijkste mailadressen en telefoonnummers zijn te vinden op onze contactpagina

Video kerkklokken en carillon Martinuskerk
(Aan deze opname heeft Jan Rossel de nodige ondersteuning geleverd)

 
Vacature predikant Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
De profielschets voor de nieuwe predikant staat hier.
Naar aanleiding van een actueel thema of situatie maakt de werkgroep liturgische schikkingen regelmatig schikkingen die in de kerk opgesteld worden, zoals:
 
<< Laatste zondag kerkelijk jaar


 
 


   

                         Bij oogstdienst nov. 2019 >>

 Andere schikkingen zijn te zien in fotoalbum
 


Voor meer informatie, zie schenken & nalaten  of  Digitaal doneren. Givt


terug
 
 
KerkZIN
Het gezamenlijke kerkblad van de P.G. Warnsveld/Leesten, P.G. Zutphen en de Evangelisch-Lutherse Gemeente ZutphenVoor eerdere uitgaven zie:
meer
 
Direct naar:
 
NIEUW
> Hulp nodig?
> film kindernevendienst
> vacature predikant
> profielschets nieuwe predikant
> Digitaal doneren. Givt
> Programma BG&O 2020-2021

OVERIG
> Beleidsplan 2019 - 2022
> Kerkdienstrooster t/m december 2020
Kindernevendienst
> AntependiaOnze kerkdiensten live / on demand:
kerkdienstgemist.nl of via de app
(tips voor gebruik)ADRES MARTINUSKERK 
Kerkplein 1
7231 AE Warnsveld

Kostertelefoon: 06-23530083

ANBI-gegevens:
gemeente / diaconie

 
Privacyverklaring
Klik hier voor de privacyverklaring van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.