PKN
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
 
School-in-a-box School-in-a-box

Lees hier alles over dit project. Download ook het sponsorformulier.
 
nieuws nieuws
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten 

Februari 2021

Beste leden van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten,                          
Graag willen we u weer informeren over een aantal belangrijke zaken.

Stijn van de Woude wordt ons nieuwe predikant.
Vorige keer meldden we nog dat de eerste procedure helaas geen geschikte kandidaat heeft opgeleverd. In overleg met de kerkenraad heeft de beroepingscommissie de vacaturetekst nog eens kritisch bekeken en aangepast en is er opnieuw contact geweest met het mobiliteitsbureau van de landelijke kerk. Dit leverde uiteindelijk 2 zeer geschikte kandidaten op, waarvan de beroepingscommissie 1 kandidaat heeft voorgedragen aan de kerkenraad. De kerkenraad was unaniem in haar besluit om te adviseren een beroep uit te brengen op Stijn van de Woude. De kerkenraad besloot vervolgens om op korte termijn een gemeentevergadering uit te schrijven. Op zondag 17 januari 2021 is deze online gehouden. Hierin hebben wij de gemeente geïnformeerd en heeft Stijn zich voorgesteld.
Ongeveer 1 week na de gemeentevergadering bleek dat er geen bezwaren waren tegen het beroepen van Stijn, sterker nog, zowel tijdens de vergadering als daarna waren er alleen maar positieve reacties.
Op zaterdag is door Henk van Veen, voorzitter van de beroepingscommissie, de beroepingsbrief overhandigd. Stijn had slechts 1 dag nodig om ons te informeren over zijn besluit om dit beroep te aanvaarden.
Dit heeft hij ons op een wel heel originele manier kenbaar gemaakt.

 

Op korte termijn zullen wij de gemeente informeren over de datum van de dienst, waarin Stijn bevestigd wordt.

Kerkdienst van zondag 7 februari 2021 afgelast.
Door extreme weersomstandigheden kon de kerkdienst van 7 februari 2021 niet gehouden worden. Het was onmogelijk om de kerk te betreden door een hoge sneeuwwal, die de voordeur blokkeerde. Sneeuw ruimen had geen enkel effect, omdat door de harde wind de sneeuw weer onmiddellijk de voordeur blokkeerde.

Wij konden niets anders doen dan de kerkdienst af te gelasten, hetgeen wij zeer betreurden.

(Met dank aan Leo Stein en Gerrit Ruegebrink, die nog een dappere poging hebben gedaan om de sneeuw te verwijderen)Namens de kerkenraad,
Peter Verhoeven (voorzitter)
Corien Ruijsink (scriba)
 
 
video carillon video carillon
 
niet alleen niet alleen

UIt: Trouw 18 maart 2020

Website voor hulpbehoevenden Kerken, christelijke organisaties en de ChristenUnie en SGP hebben in nauw contact met de overheid de website www.nietalleen.nl opgezet.
Daar worden in deze coronatijden hulpbehoevende mensen – hond uitlaten, boodschappen doen, een telefoongesprek – in contact gebracht met lokale hulporganisaties.
Mochten die geen soelaas bieden, dan zorgen kerken dat er op een andere manier hulp wordt geregeld.
Hulpvragers kunnen ook bellen met 0800-1322. De website en het telefoonnummer zijn vanaf vandaag actief.
 
 
jaarverslag 2018 diaconie jaarverslag 2018 diaconie
Hier is het jaarverslag 2018 van de diaconie te lezen
 
Géén onderscheid bij huwelijk. Géén onderscheid bij huwelijk.
Géén onderscheid huwelijk vrouw/man, vrouw/vrouw of man/man.

De Synode van de Protestantse Kerk Nederland heeft op 15 november 2018 het besluit genomen om het onderscheid tussen het huwelijk van man en vrouw en andere levensverbintenissen te handhaven. Net als voorheen kunnen huwelijken van man en vrouw worden ingezegend, andere relaties gezegend. Het moderamen van de synode duidt het verschil als volgt aan: inzegenen heeft ‘een wat meer institutionele klank’, zegenen is ‘iets opener en speelser.’

De Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten herkent zich niet in dit besluit. Al vele jaren is het in onze gemeente de gewoonte om deze beide relatievormen als volkomen gelijkwaardig te zien en te behandelen. Wij staan voor een open, inclusieve kerk waarin geen onderscheid gemaakt wordt tussen verschillende relatievormen. Een kerk waarin de liefde voluit, veelkleurig gevierd mag worden, waarin alle mensen zich uitgesproken gezegend mogen weten met elkaar. Iedereen is welkom in onze kerk!
 
 
Digitaal doneren GIVT Digitaal doneren GIVT
Je collecte geven via je smartphone?!

Wie herkent dit: Zit je in de kerk, komt de collectezak voorbij, oeps, geen geld/collectebonnen in de portemonnee maar alleen een briefje van € 50,=. Het resultaat is dat je niets geeft. Toch jammer. Voor jou omdat je graag iets bewust zou willen bijdragen en voor de kerk omdat die jouw donatie misloopt.

Hiervoor is een oplossing ontwikkelt (ook voor de kerkradioluisteraars!) namelijk de Givt-app. Via deze applicatie op de smartphone kun je makkelijk contactloos, eenvoudig én anoniem geld geven terwijl de collectezak (te herkennen aan een kleine grijze button aan de zijkant) langskomt, zonder dat de donatie verwordt tot een kille financiële transactie.

Wij hebben besloten, als pilot voor een jaar, deze manier, naast de reguliere manieren van geven zoals collectebonnen en contant geld, in te voeren.

Om te starten met Givt is de Givt-app nodig. Deze kunt u thuis downloaden via www.givtapp.net/download of direct in de AppStore of Google Play. De werkwijze is simpel: U als donateur heeft de Givt-app op uw mobiele telefoon staan waarmee u een bedrag naar keuze kunt doneren voor de 1e en 2e collecteronde. U dient bluetooth op uw telefoon te activeren. Door met de telefoon een handgebaar naar de collectezak (of zendingsbus) te maken geeft u uw gift. Givt incasseert het bedrag en draagt dit af aan de kerk. De kerk ziet op een digitaal dashboard wanneer en voor welk doel (specifiek en anoniem!) is gegeven.

Eveneens kan er eenvoudig gegeven worden aan de zendingsbus achterin de kerk. Selecteer het bedrag wat u wilt geven en beweeg de telefoon/app langs de zendingsbus en de zender registreert specifiek uw (anonieme) donatie voor de zending.

Voor het geven door kerkradioluisteraars kan dit ook dmv de Givt-app. Selecteer het bedrag wat u wilt geven (zowel de 1e als 2e collecte) en ipv het selecteren van “collectemiddel” selecteert u in de “lijst” van deelnemers vanuit de blauwe balk “kerken”. Selecteer hieruit de “Protestantse Gem. Warnsveld/Leesten” en klik vervolgens op de groene balk “geven”.
 
Het verzamelen van alle giften voor de belastingaangifte is altijd een hele klus. Als je geeft met Givt hoeft dat niet meer! Je kan namelijk voor elk jaar een overzicht van al jouw giften die zijn gegeven met Givt downloaden. Dit overzicht kan je dan mooi gebruiken als bewijs bij je belastingaangifte.

Binnenkort zal het nodige promotiematerieel in de kerk aanwezig zijn. Mochten er vragen zijn dan kan er contact opgenomen worden met Raymond Mulder, CvK lid via raymond.mulder@upcmail.nl en/of 06-55822760.

Ook nog: een filmpje

vervolg deel 2
lees meer »
 
digitaal doneren 2 digitaal doneren 2
deel2

 
lees meer »
 
 
KerkZIN
Het gezamenlijke kerkblad van de P.G. Warnsveld/Leesten, P.G. Zutphen en de Evangelisch-Lutherse Gemeente ZutphenVoor eerdere uitgaven zie:
meer
 
Direct naar:
 
NIEUW
> Hulp nodig?
> wandel 40-daagse 2021
> Digitaal doneren. Givt
> Programma BG&O 2020-2021

OVERIG
> Beleidsplan 2019 - 2022
> Kerkdienstrooster t/m maart 2021
Kindernevendienst
> AntependiaOnze kerkdiensten live / on demand:
kerkdienstgemist.nl of via de app
(tips voor gebruik)ADRES MARTINUSKERK 
Kerkplein 1
7231 AE Warnsveld

Kostertelefoon: 06-23530083

ANBI-gegevens:
gemeente / diaconie

 
Privacyverklaring
Klik hier voor de privacyverklaring van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.