PKN
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
 
13 juli 13 juli
Vandaag waren er twee activiteiten. Een groepje van vier ging naar het kindertehuis van Sandra, de rest ging naar de kerk. Daar was ´s ochtends een dienst voor ouderen. Tijdens de dienst werd er veel gezongen en bleek dat er ook een kinderliedje bij zat. De ouderen onder ons gingen dus dat kinderliedje zingen (ipv de christelijke versie), terwijl de jongeren een poging deden tot het Hongaars. Het klonk waarschijnlijk net zo goed als de pogingen van de hongaren om Nederlands te praten (niet heel erg goed dus). Tip. Laat ze "meerderepersoonlijkheidsstoornissen" zeggen, dan kan je lachen.

ouderenactiviteit

Na de ouderendienst kregen de Roemeniëgangers allemaal een waaier waar die ouderen iets op konden zetten. Dit werd veelal gedaan, waardoor veel mensen met meerdere waaiers eindigden. Eenmaal buiten werden de stiften erbij gepakt en verschenen langzaam maar zeker de namen op de shirts. Zelf heb ik nu veel namen op mijn shirt en heb ik vaak mijn naam op andere shirts gezet.

ouderen schrijven iets op onze gele shirts

Wat erg opvalt in Roemenië is dat mensen echt geen haast hebben. Dat blijkt ook wel uit al onze wachttijden. Zoals vandaag. "Kom maar om half drie naar de sporthal voor de kinderactiviteiten." Allemaal leuk en aardig, maar niet als het half een is en je al de hele week aan het wachten bent. Gelukkig bestaan er ook spellen zoals "vlotte geesten" en klassieker "Ligretto", waardoor het wachten een stuk aangenamer werd.

[foto volgt]

Na een tijd spellen gedaan te hebben konden we naar de sporthal toe om daar de spelletjes te gaan verdelen. Zelf stond ik bij het penalty schieten. Zoltan had namelijk gehoord dat ik keeper was en vond het dus een leuk idee om mij in het doel te zetten. Nadat we een spelletje Hollandse Leeuwen hebben gedaan gingen we aan de slag. Er waren verschillende activiteiten voor de kinderen. Bij een groepje gingen ze dansen op een liedje van K3, een ander groepje gingen ze ballontrappen en bij weer een ander gingen ze water overdragen naar een emmer. Het was erg leuk om te keepen. Het was vaak lastiger om de ballen erin te laten gaan dan dat ik ze tegenhield. Niet iedereen schoot hard of accuraat, waardoor ik veel ballen wel moest pakken. De balans vinden tussen bal eruithalen of erin laten gaan was erg moeilijk. Als ik te veel pakte zouden ze het niet meer leuk vinden en als ik te weinig pakte was er geen uitdaging voor ze. Uiteindelijk liep het heel voorspoedig en luisterden de kinderen erg goed. De kinderen hadden ook een hele leuke dag gehad. Vlak na de kinderactiviteit konden we bijna meteen eten. Dat was erg fijn, want ik begon al erg honger te krijgen. Het eten was weer heerlijk en het toetje was nog beter. De berlinerbollen gingen er goed in!

penalty schieten

snoephappen

dans

Ook zijn we erachter gekomen dat er een spelletjeskast is en dat een van mijn favoriete spellen erin zit, dus met het vermaak zal het ook wel goed komen.
Morgen gaan we naar de bergen met de Hongaren. Ik heb er zin in!

Maxime
terug
 
 
KerkZIN
Het gezamenlijke kerkblad van de P.G. Warnsveld/Leesten, P.G. Zutphen en de Evangelisch-Lutherse Gemeente Zutphen


Brieven bij Kerkzin September over:
aanmelden en startdienst


Voor eerdere uitgaven zie:
meer
 
Direct naar:
 
NIEUW
> Hulp nodig?
> film kindernevendienst
> vacature predikant
> profielschets nieuwe predikant
> Digitaal doneren. Givt
> Programma BG&O 2020-2021

OVERIG
> Beleidsplan 2019 - 2022
> Kerkdienstrooster t/m november 2020
Kindernevendienst
> AntependiaOnze kerkdiensten live / on demand:
kerkdienstgemist.nl of via de app
(tips voor gebruik)ADRES MARTINUSKERK 
Kerkplein 1
7231 AE Warnsveld

Kostertelefoon: 06-23530083

ANBI-gegevens: gemeente / diaconie

 
Privacyverklaring
Klik hier voor de privacyverklaring van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.